وکیل شرکتها در تهران | وکیل متخصص در امور شرکتی

ساخت وبلاگ
دلایل نیاز شرکتها به وکیل

قطعاً هر کسی را نمی‌توان به عنوان وکیل شرکت تعیین کرد و فرد باید صلاحیت‌های لازم را داشته باشد. شخصی باید به عنوان وکیل شرکتها انتخاب شود که شرایط مقرر در قانون را داشته باشد و ویژگی‌های لازم را داشته باشد.

در قانون ادارات و شرکت‌های دولتی می‌توانند خود، یک نماینده حقوقی انتخاب کنند و آن را به دادگاه معرفی کنند تا در فرآیندهای حقوقی از آنها دفاع کند. اما شرکت‌های خصوصی مثل شرکت سهامی خاص که 51% از سهم آن متعلق به افراد است، ملزم است یک وکیل پایه یک دادگستری را به عنوان وکیل معرفی کند. البته شرکت دولتی هم می‌تواند وکیل دادگستری را معرفی کند و معمولاً همین اتفاق هم می‌افتد اما منعی برای انتخاب نمایندگان دیگر وجود ندارد.

وکیل شرکتها با استفاده از قوانین موجود باید امور حقوقی شرکت را بر عهده بگیرد و با استفاده از تخصص خود از شرکت دفاع کند. اما نکته مهم‌تر این است که چنین وکیلی با مشورت‌های خود مدیران شرکت راهنمایی می‌کند تا شرایط حقوقی ایده‌آلی برای شرکت فراهم کند و از مشکلات اجتناب کند. در ادامه بیشتر در مورد این نوع وکیل صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید.

وظایف وکیل شرکتها

شاید بپرسید که وکیل شرکتها چه وظایفی را بر عهده دارد و چه خدماتی به شرکت ارائه می‌کند. وکلا در این زمینه نیز ملزم به دفاع از حقوق موکل خود هستند و در واقع از هیچ کاری برای احقاق حقوق موکل خود دریغ نمی‌کنند. توجه داشته باشید که برخی از وظایف وکیل در قانون مستقیماً ذکر شده است اما برخی از وظایف وکیل را نیز قرارداداو ذکر می‌کنند. یعنی شرکت‌ها از وکیل قراردادها می‌خواهند که انجام برخی از امور خاص را به عهده بگیرد.

به عنوان مثال اغلب وکیل در شرکت موظف است استعلامات عدیده‌ای از سازمان‌های مختلف را بررسی کند و با داوری آنها، راهنمایی‌های لازم را به مدیران شرکت ارائه کند. گاهی نیز ممکن است در قرارداد وکیل ذکر شده باشد که امور خارج از دادگاه به او مربوط نیست و تنها مواردی که در سیستم قضایی بررسی می‌شوند تحت نظارت و وظیفه او می‌باشند.

وکیل شرکتها

در واقع نکته مهم هم همین است که شرکت باید تمام تکالیفی را که از وکیل می‌خواهد و انتظاراتی که دارد را در متن و شرح وظایف وکیل به صورت صریح ذکر کند. اینکار از بروز اختلافات احتمالی میان شرکت و وکیل جلوگیری می‌کند.

البته باید این مسئله را هم ذکر کنیم که وکیل شرکت نقش بسیار مهمی در شرکت دارد و اغلب تمام امور حقوقی مربوطه را به عهده می‌گیرد.

 

وکیل شرکتها چه ویژگی‌هایی دارد؟

وکیل در هر زمینه‌ای یک فرد مستقل است و از نظر فردی ممکن است هر ویژگی داشته باشد. اما ازن نظر حرفه‌ای، وکیل امور حقوقی شرکتها باید ویژگی‌هایی داشته باشد که در ادامه به آنها می‌پردازیم:

  • تخصص و سوابق اجرایی کافی در شرکت‌های مختلف
  • آگاهی و دانش حقوقی بالا در زمینه مالی و شرکت‌های تجاری
  • فعالیت در عرصه‌های مختلف حقوقی و رعایت استانداردهای حرفه‌ای
  • برخورد غیر شخصی با مسائل حقوقی مربوط به شرکت
  • بهره بردن از مهارت‌های حرفه‌ای که با تجربیات مختلف در پرونده‌های قضایی به دست آمده
  • توانایی همکاری با وکلا و سایر همکاران خود
  • شناخت نیازهای مختص به شرکت
  • علاوه بر ویژگی‌هایی که در این بخش ذکر کردیم، ویژگی‌های دیگری نیز هستند که یک وکیل متخصص در امور شرکتها باید به کمک آنها از حقوق و سود شرکت دفاع کند.

علاوه بر ویژگی‌هایی که در این بخش ذکر کردیم، ویژگی‌های دیگری نیز هستند که یک وکیل متخصص در امور شرکتها باید به کمک آنها از حقوق و سود شرکت دفاع کند.

چرا شرکت‌ها به وکیل و مشاوره حقوقی نیاز دارند؟

معمولاً دیده می‌شود که وکیل شرکتها حتی قبل از تاسیس شرکت و در این صورت قبل از طرح دعوا به عنوان مشاور حقوقی و وکیل شرکت معرفی می‌شود. این کار برای شرکت‌ها بسیار مفید است و باعث می‌شود فرایندهای حقوقی شرکت دقیقاً طبق قانون و به خوبی پیگیری شود.

اما گاهی دیده می‌شود که شرکت بعد از آنکه یک دادخواست را به دادگاه ارائه می‌کند یا یک دعوی علیه آن اعلام می‌شود، اقدام به اختیار یک وکیل می‌کند. اما بحث این است که شرکت‌ها به احتمال زیاد قبل از هر گونه دعوی به مشاوره حقوقی نیاز دارند.

بنابراین شرکت‌ها هم به پیگیری‌های حقوقی وکیل نیاز دارند و هم از مشاوره و راهنمایی حقوقی وی استفاده می‌کنند. استفاده شرکت از وکیل به این صورت است که تمام فعالیت‌های حقوقی و حتی مالی شرکت تحت نظارت وی قرار می‌گیرد و دائما از مولفه‌های قانونی به نفع شرکت استفاده می‌کند؛ به طوری که وکیل شرکتها رعایت حقوق و منافع حداکثری شرکتها را در تنظیم قاردادهای خود رعایت می‌کند.

لزوم حضور وکیل در شرکت تا حدی است که می‌تواند تا پایان اعلام ورشکستگی شرکت نیز خدمات حقوقی خود را در قالب پیگیری پرونده‌ها و مشاوره حقوقی ادامه دهد و دیرتر از سایر کارکان شرکت را ترک کند.

از این رو می‌توان گفت که تمام شرکت‌ها بدون استثنا و به صورت کامل به وکیل نیاز دارند. اما دلیل این نیاز شرکت‌ به اینجا ختم نمی‌شود و در موارد جزئی‌تر حتی استخدام وکیل الزام‌آورتر نیز دیده می‌شود.

 

دلایل نیاز شرکتها به استخدام وکیل شرکت به شرح زیر است:

همانطور که قبلا هم گفتیم، شرکت‌های خصوصی برای اقامه دعوی، دفاع و پیگیری پرونده‌های خود در دادگاه‌ها و دادسراها مجاز به اعطای نمایندگی حقوقی به تجار، کارمندان و همکاران خود نیستند. بنابراین یک وکیل دادگستری به عنوان وکیل شرکتها با دریافت وکالتنامه از شرکت می‌تواند به اقامه دعوی و پیگیری پرونده‌ها و امور حقوقی شرکت بپردازد و از منافع آن دفاع کند.

دلایل نیاز شرکتها به وکیل

اگرچه استخدام وکیل پایه یک دادگستری هزینه‌هایی در پی دارد اما این کار نوعی سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود و منافع آن بیشتر از هزینه‌هایش است. اگر شما بتوانید از منافع شرکت خود در پرونده‌های حقوقی به خوبی دفاع کنید، هزینه حق الوکاله وکیل قابل چشم پوشی خواهد بود.

حتی مجرب‌ترین مدیران نیز ممکن است به دلیل نداشتن تخصص کافی، نتوانند به خوبی امورات حقوقی شرکت را پیگیری کنند. عدم اطلاع کافی این افراد نسبت به قوانین، راهکارهای حقوقی، نحوه ویرایش انواع قراردادها، آثار حقوقی فعالیت‌ها، نحوه طرح دعاوی حقوقی، نحوه دفاع از شرکت در دادگاه، تنظیم دادخواست و لایحه و … باعث می‌شود این فعالیت‌ها به درستی صورت نگیرند.

وکیل شرکتها با استفاده از تجربیات و تخصص خود می‌تواند این موارد را پیگیری کرده، و به مدیران شرکت مشاوره ارائه کند. مدیران شرکت‌ها اغلب به دلیل مسائل گوناگونی که با آنها درگیر هستند و مشغله کاری، فرصت پیگیری پرونده‌ها در دادگاه را ندارند؛ این کار به یک وکیل که به صورت اختصاصی وقت خود را در اختیار شرکت قرار می‌دهد، نیاز دارد.

بنابراین به احتمال زیاد هر شرکتی با هر شرایطی که دارد، به استخدام یک وکیل متخصص احتیاج خواهد داشت.

 

 

مجله علمی ، دانستنی ، حقوقی و سلامت...
ما را در سایت مجله علمی ، دانستنی ، حقوقی و سلامت دنبال می کنید

برچسب : وکیل شرکت ها, نویسنده : وکیل پایه یک magazinenews بازدید : 176 تاريخ : چهارشنبه 25 خرداد 1401 ساعت: 11:45